Natuur

Sommige bezoekers vergelijken het landschap met het Limburgs heuvelland en als we dat doen, dan ligt Esclottes op het drielandenpunt. Vind je Esclottes nog net in het uiterste puntje van de Lot en Garonne, op 2 kilometer afstand bent u al in de Gironde (de Bordeaux-streek) en na 15 kilometer staat u aan de oevers van de Dordogne. Naast het uitnodigend karakter voor de toertochtfietsers en de wandelaars kun je hier dus ook nog prima canoën.

Kiest u voor een verblijf op Cruon in het vroege voorjaar (tweede helft februari-begin maart) of in het najaar (eind oktober-begin november) dan bestaat de kans dat u dagelijks grote vluchten kraanvogels over ziet komen. Deze inmens grote vogels (spanbreedte van de vleugels 2.50 m) kondigen met hun trek respectievelijk de lente en de winter aan. Adembenemend. We hebben al het geluk gehad dit te mogen delen met natuurliefhebbers die in ons groepsverblijf logeerden.

afb0062

Sportief

Sportieve mensen kiezen vaak voor een avontuurlijke dag in het Parc en Ciel. Het woord zegt het al: hoog in de bomen is een netwerk van touwbruggen aangelegd. Ieder kan op eigen niveau en na deskundige instructie voor het zekeren met veiligheidstouwen, het parcours afleggen. Ontspannen door inspanning en sensatie!

De golfers hebben een uitgebreide keuze uit golfbanen.

De maneges zijn talrijk en daardoor bestaat de mogelijkheid voor groot en klein om heerlijke buitenritten te maken.

Het heuvellandschap leent zich uitstekend voor sportieve fietstochten. Er bestaan veel uitgezette routes, maar als je zelf je weg wilt vinden is dat heel gemakkelijk. Op de kleine b- en c-wegen heb je nauwelijks last van verkeer. We kregen enthousiaste reacties van een club racefietsers over die routes, die hier in ons groepsverblijf bivakkeerden. Voor degenen die wat minder sportief zijn, beschikken we over twee fantastische e-bikes.

Cahteau Duras

Cultuur

Houdt u van stedenbezoek? Bordeaux en Bergerac mag je niet missen.

Diverse autotochten brengen u langs schitterende kastelen en Middeleeuwse kerken. Typisch voor deze streek zijn de Romaanse kerkjes zoals in Esclottes, stammend uit de elfde eeuw.